• Kompakte og prisbelønte småkjeler.  Pelletsfyring er en miljøvennlig energikilde, effektivt og rimelig alternativ til strøm.

Varme med pellets

EierJernbaneverket
StedHokksund
Kjele90 kW
BrenselPellets
BrenselsmaterVakuumtransportsystem
Akkumulatortank2 200 liter

Jernbaneverket installerte i 2010 en 90 kW pelletskjele i sitt verksted i Hokksund. Fyringsanlegget brukes til å varme opp jernbaneverkets verksted for reparasjon og vedlikehold av anleggsmaskiner for bane, samt kontorer.

Brenselslagring og fylling

Kjelen har en utendørs pelletssilo som rommer rundt 18 tonn pellets. Siloen er malt i bygningens farger for at den skal være diskret og passe estetisk godt inn. Mellom kjelen og pelletssiloen er det et innebygd 12 meters vakuumtransportsystem som sørger for å få pellets fra den utvendige siloen og inn dagtank. Avstander på opptil 20 meter fungerer fint.

På kjelen er det en dagbeholder som rommer rundt 60 kg pellets. Den sørger for å redusere gangtiden på transportsystemet til kun 10 minutter en gang i løpet av døgnet. Tidspunktet for fylling av pellets er programmerbart slik at du selv kan styre når på døgnet denne skal gå.

Akkumulatortanken

Akkumulatortanken er med sin optimale isolasjon plassert i et kaldt lagerrom, og avgir allikevel svært lite varmetap. I tillegg er det montert en el-kolbe som frostsikring på tanken. Kjelen er plassert i et trangt kjellerrom. Dette er mulig siden kjelen kan monteres med valgfri side nær opp til vegg, ingen inspeksjonsluker hverken bak eller på siden, og valgfrihet med hensyn til sidevalg for dørhengsler, feiehåndtak og motorer for tilførselsluft.

Til Toppen