• To fliskjeler på henholdsvis 200 kW og 130 kW som står koblet i kaskade.

Kyllingprodusent med behov for stabil varme

EierArnt Magnar Stokka
StedHommersåk
Kjeler200 kW + 130 kW
BrenselFlis
Brenselsmater2 x 3,50 meter sirkelmatere
Akkumulatortank2 x 2 200 liter

Nybygg

Kyllingprodusenter har behov for stabil varme og mange kWh i løpet av et år. I forbindelse med bygging av nytt kyllingfjøs på 1500 m² i 2014, bestemte Arnt Magnar Stokka seg for å legge inn flisfyringsanlegg fra ETA Norge. I tillegg til å forsyne det nye kyllingfjøset med varme, er det også gravd fjernvarmerør slik at et eksisterende kyllingfjøs på 800 m², verksted, 3 bolighus, samt et forsamlingslokale også serves fra samme fyrsentral.

Kaskadekobling av to fliskjeler

I fyrsentralen til Stokka er det to kjeler på henholdsvis 200 kW og 130 kW som står koblet i kaskade med separate sirkelmatere. Denne løsningen muliggjør at kjelene kan samarbeide om å levere full effekt på 330 kW ved behov, eller at kun en av kjelene går ved mindre varmebehov – ypperlig løsning for en kyllingprodusent.  Med to kjeler får man også en god løsning for backup, og mulighet for å ha service og vedlikehold mens varmeanlegget er i drift.

Brenselslslager og mating

Stokka har valgt en støpt silo hvor han kan blåse brenselet rett inn fra flishugger på stedet eller tippe ovenfra ved leveranser. Sirkelmaterne står direkte på flatt gulv og er fylt ned med flis. Dette gjør installasjonen enklere og vil gi stille drift.

Se for øvrig link til film fra byggeprosessen med 1500 m² kyllingfjøs:

 

Tegninger

Tegninger-fyrsentral-Arnt-Magnar-Stokka

Til Toppen